English in Action

Shape Image One

English in Action

Потребне су вам нове идеје за стварање подстицајне радне атмосфере на часу енглеског језика? Желите да стекнете нова знања о методама и техникама рада које подстичу радозналост, критичко мишљење и креативност? Волели бисте да видите наставу енглеског језика из неког другачијег угла?

Ауторке семинара поделиће са вама своја педагошка искуства и успехе које бележе захваљујући мултисензорном приступу и примени образовне драме у настави енглеског језика. Овим семинаром вас позивају на акцију у нади да ће вас мотивисати да изађете из зоне комфора и испробате нешто што даје сјајне резултате!

 

Циљ семинара: Унапређивање капацитета наставника за стварање подстицајне радне атмосфере на часу и примену мултисензорног приступа и драме у настави енглеског језика за савладавање језичких вештина и стицање одговарајућих комуникативних компетенција.

Број учесника: 30

Трајање: 1 дан (8 бодова)

Више детаља погледајте у званичном Kаталогу програма стручног усавршавања

 • Аутор: Марина Копиловић и Ивона Ранђеловић
 • Kоординатор семинара: Маја Милорадовић, [email protected], 060 301 7884
 • Реализатор семинара: Марина Копиловић и Ивона Ранђеловић
 • Kаталошки број: 951
 • Приоритет: 3
 • Kомпетенције: K1
 • Бодова: 8

Date

дец 06 2022
Expired!
Category

Предавачи

 • Ивона Ранђеловић
  Ивона Ранђеловић
  Професор енглеског језика и ЕЛТ Teacher Trainer

  Ивона Ранђеловић је дипломирани филолог за енглески језик и књижевност. По завршетку студија на Филозофском факултету у Нишу (2000), почиње са радом у сеоским школама и задржава се у ОШ “Вук Караџић” у Печењевцу (Лесковац). И после 15 година рада и даље подучава са великим ентузијазмом и посвећеношћу, стално уводећи новине, почевши од употребе најновијих информационих технологија у настави, до различитих драмских метода и техника, које су јој тренутно у фокусу интересовања (видео интервју). Њен циљ је да не подучава језик као систем, већ да страни језик користи да своје ученике образује и код њих подстиче интелектуални, друштвени, физички, креативни и емоционални развој. Такође, као аутор и реализатор више акредитованих семинара, има за циљ да наставнике упозна са методологијом и стратегијама који су се показали веома успешним у раду са њеним ученицима.

  Они заједно непрестано руше предрасуде да деца из сеоских средина не могу бити подједнако успешна као њихови вршњаци из већих развијених градова, о чему сведоче многобројне награде које су освојили.

 • Марина Копиловић
  Марина Копиловић
  Професор енглеског језика и ЕЛТ Teacher Trainer

  Марина Копиловић је професор енглеског језика и књижевности која живи и ради у Београду. И поред готово тридесетогодишњег искуства у раду са децом различитих узраста, не престаје да експериментише и испробава нове методе и технике рада, а са подједнаким ентузијазмом учествује на семинарима и стручним скуповима и као предавач, и као слушалац. Одржала је бројне радионице и семинаре за професоре енглеског језика, али и за професоре других предмета у основној школи. Њена тренутна интересовања усмерена су на примену образовне драме у настави и развијању механизама праћења напредовања и оцењивања ученика.

  Као коаутор драмског пројекта Развијање критчког мишљења кроз процес драму, добитник је треће награде на конкурсу Креативна школа 2013/2014.

Powered by Modern Events Calendar