Политика приватности

Shape Image One

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Data Status se obavezuje da će lične podatke iz obrasca porudžbenice i profila registrovanih korisnika koristiti shodno pozitivno važećem Zakonu o zaštiti podataka ličnosti.

Ličnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (kao što su ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.).

Data Status neće dostavljati niti razotkriti lične podatke Kupca niti registrovanog korisnika trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obaveza.

Svi podaci o Kupcima i registrovanim korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo onima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Data Status i njegovi poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Data Status se obavezuje da će pružati zaštitu ličnim podacima Kupaca i registrovanih korisnika na način da prikuplja samo osnovne podatke o Kupcima i registrovanim korisnicima koji su nužni za ispunjenje obaveza, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski beleže, a nisu lični podaci (vrste pretraživača, broj poseta, vreme provedeno na stranicama i sl.) Data Status ima pravo da koristi isključivo radi ocene posećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Data Status informiše Kupce i registrovane korisnike o načinu korišćenja prikupljenih podataka te im redovno daje mogućnost izbora upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške kampanje.

U slučaju promene bilo kog ličnog podataka (npr. mesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, Kupac je dužan da o promeni obavesti Data Status. U slučaju promene o kojoj nije obavešten, Data Status ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbine odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti ličnih podataka odnose se isključivo na početnu stranicu portala www.udzbeniknaklik.com, kao i na sve stranice unutar udzbeniknaklik.com domena, a ne na spoljne stranice na koje upućuju linkovi ka udzbeniknaklik.com domenu.

Osim u slučaju internet porudžbine ili registracije na portalu www.udzbeniknaklik.com, Data Status neće kupcu, slati elektronske poruke ako on na to nije izričito pristao.